Dulceata de smochine

de vero_closca in Sirop / Compot, 23 Apr 2010 | 9270 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg smochine
  • 1 kg zahar
  • 1 cana apa
  • sucul de la o lamaie
  • cateva frunze de indrusaim
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

se spala si se usuca smochinele.din zahar si apa se prepara un sirop care se fierbe la foc mic ,se adauga smochinele intreci si se fierbe totul pana se leaga bine siropul.spre final se adauga sucul de lamaie si frunzele de indrusaim.cand siropul este bine legat(incerci pe o farfurie,daca siropul ramane ca un bob inseamna ca e gata) torni dulceata fierbinte in borcane(inlaturand frunzele de indrusaim),capsezi borcanele si le intorci cu fundul in sus.este foarte buna cu clatite,vara...cu un pahar de apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sirop de smochine